Pages Menu
Categories Menu

Липсата на магнезий предизвиква депресия

Магнезият и серотонинът

Магнезият и серотонинът

Депресията е психологическо състояние, което се характеризира с песимистично настроение и липса на активност. Този проблем често се лекува с антидепресанти, но специалистите твърдят, че има значително по-щадяща алтернатива за лечение на депресията.
Медицинските изследвания показват, че една от причините за депресията може да бъде липсата на магнезия в организма на човек.

Хората, които имат симптоми на депресия, чувстват се угнетени, уморени, нямат интерес към живота, тревожни са, не спят добре и даже мислят за самоубийство като цяло страдат от липсата на този микроелемент.

Магнезията взима дейно участие в повече от 300 фундаментални реакции, а също така играе ключова роля в повишаването на нивото серотонин, известен още като хормона на щастието. Изработването на серотонин става в главния мозък, помага да се регулира настроението, апетита и съня. Всяко нарушение на серотонин може негативно да повлияе на настроението на човек и в крайна сметка да стане причина за депресия. При дефицит на магнезий в организма на човека, нивото на серотонин се понижава. Увеличаването на магнезий може да поправи дисбаланса на серотонин и ефективно да пребори депресията.

Приемането на антидепресанти помагат за повишаването на серотонина в организма, но страничните ефекти от фармацефтичните средства са доста обезпокоителни.Така например изкуственото изработване на серототин с антидепресанти водят до загуба на полово влечение.

Повишаване на магнезия

Единият вариант за повишаването на магнезий в кръвта е да вкрлючите в денвното си меню храни, богати с този микроелемент – ядки, бобови, брашна, обощи, какао и кафяв ориз. Другият вариант е да се използва билколечението, което става все по-актуално с всяка изминала година.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.