Pages Menu
Categories Menu

Постнаталната депресия на бащата оказва значително влияние върху децата

Постнаталната депресия не бива да се пренебрегва от нито един родител. Тя е проблем както за майката, така и за бащата

Постнаталната депресия не бива да се пренебрегва от нито един родител. Тя е проблем както за майката, така и за бащата

Постнаталната депресия може да е проблем не само зажените, които са родили наскоро, но и за мъжете. Освен това депресията на бащата има неочакван ефект върху децата му, особено ако има дъщеря. Проучването показа, че постнаталната депресия при мъжа е свързана с емоционални проблеми при дъщерите на 18-годишна възраст, съобщава агенция Синхуа.

Учените от университета в Кеймбридж са установили, че почти всеки 20-ти баща се сблъсква с депресия през първите седмици след раждането на детето. И ако се роди дъщеря, рискът от депресия за нея се увеличава за в бъдеще. При синовете постнаталната депресия на бащата няма ефект. Като цяло, депресията на бащата обикновено повишава депресията на майката, което повишава общото ниво на стрес в семейството.

Между другото, във Великобритания се разглежда отделно проблема с постнаталната депресия при мъжете, Така че мъжете, които наскоро са станали бащи или се подготвят да станат тях, ще могат да посетят психолог като част от нов подход към перинаталните грижи във Великобритания. Партньори на жени, страдащи от депресия, тревожност или психоза, ще имат възможност да преминат семейна терапия и съвети за това как да бъдат родители.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.