Pages Menu
Categories Menu

Да се чувстваме на толкова, на колкото сме, е лошо за здравето на мозъка

Ако човек се чувства по-млад от действителната възраст, скоростта на стареене на мозъка е по-бавна от обикновено


Това са заключенията на ново проучване на Националния университет в Сеул, съобщава The Daily Mail. Затова хората, които не се чувстват на възрастта, на която са, имат по-голям обем на сивото вещество, свързано с емоции, вземане на решения и самоконтрол. Те имат по-добра памет, смятат се за по-здрави и е по-малко вероятно да страдат от депресия.

Всъщност, структурните характеристики на мозъка им приличат на мозъка на по-младите хора. Според учените някои се чувстват по-възрастни от годините си, вероятно поради загубата на сива материя. Ето защо ежедневните задачи стават по-трудни. Корейските специалисти анализираха резултатите от ЯМР (ядрено-магнитно) сканиране на 68 здрави хора на възраст 59-84 години.

Също така бяха на разположение проучвания, показващи колко са възрастни доброволците.

„Аз съм по-млад от моята възраст на личната карта“. „Чувствам се като на моята възраст“. „Аз съм по-възрастен от възрастта, на която съм“. Ето това са различните мисловни примери за това как се чувства даден човек

Учените също така са взели предвид тестовете за качеството на паметта за определяне на когнитивните функции, наличието на депресивни симптоми. Според учените хората, които се чувстват по-млади, може би водят по-здравословен начин на живот.

Служители от университета в Канзас твърдят, че използването на пробиотици може да бъде полезно за храносмилането. Въпреки това, нивото на тревожност се намалява чрез паралелно използване на пробиотици само при гризачи, пише The Indian Express.

Учените са анализирали данните от 22 предклинични проучвания, включващи 743 животни и 14 клинични изпитвания, включващи 1527 души. Анализът показва, че значително намаление на нивото на тревожност, дължащо се на пробиотици, се наблюдава само при животни.

Експертите казват, че хората, очевидно, се нуждаят от други методи за борба с безпокойството. Но експертите отбелязват също, че са необходими допълнителни проучвания.

Между другото, по-рано, специалисти от университетите в Колумбия и Калифорния откриха мозъчните клетки, отговорни за безпокойството и страха.

Изследователите проведоха поредица от експерименти върху мишки. Установено е, че някои клетки на хипокампална (мозъчен център емоция и памет) стават активни след като гризачът се поставя в опасна ситуация, например, издигната на висока платформа, или на открито, в непозната среда. Колкото по-силна е алармата, толкова по-изразена е активността на невроните при мишките.

Да не забравяме, че травма, заболяване или хирургия правят някои области на мозъка по-чувствителни към стреса. Поради това възниква възпалителен отговор при стресови ситуации в бъдеще, което увеличава риска от лошо настроение и когнитивно увреждане.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.