Pages Menu
Categories Menu

Как разтройството на съня е свързано с деменция?

Австралийски учени установили, че намаляването на фазите на бързия сън, по време на който човек сънува, е свързано с висок риск от развитие на деменция


Изследването е публикувано в списание Neurology, а за него съобщава накратко и Американската академия по неврология.

В експеримента участват 321 души от Масачузетс (САЩ) на средна възраст 67 години. Те са наблюдавани (включително са проследявани ритмите на главния мозък) в продължение на около 12 години. През това време при 32 души е диагностицирана една от формите на слабоумие, при 24 – болест на Алцхаймер.

Именно съкращаването на фазите на бързия сън, а не на други периоди, се оказва свързано със слабоумието. Фактически снижаването само с 1 процент на продължителността на бързия сън корелира положително с повишаването с 9 на сто на риска от развитие на деменция.

„Нашите резултати посочват фазата на бързия сън като предиктор на деменция – разказва съавторът на изследва нето Матю Пасе. – В бъдеще ни предстои да разберем причините, поради които късата фаза на бързия сън е свързана с повишен риск от възникване на деменция.”

Сънят има пет фази. Периодът на бързия сън е последната от тях и се характеризира с повишена активност на главния мозък. В това време човекът обикновено сънува, а очните му ябълки извършват бързи движения.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.