Pages Menu
Categories Menu

Дистимия – най-краткият път до песимизма

Какво е дистимия? Това е скрита депресия. Непризнаването на депресията може да доведе до много проблеми и усещания. Едно от тях е песимизма


Съвременният литератор и лекар Борис Крутиер твърди, че „песимистът е човек, чиито най-хубави години преминават в очакване на най-лошото“. И разбира се, е прав. Макар че в нашето сложно време мнозина рискуват да се окажат в плен на песимизма. Постоянните кризи, новините за произшествия и терористични актове, за въоръжени конфликти и войни не способстват за позитивен поглед към света…

ДОБРОВОЛНОТО ПОТАПЯНЕ

Както е известно, оптимистът гледа на всичко лошо с надежда, а песимистът се съмнява във всичко хубаво. Това е доста точна и изчерпателна характеристика, описваща двата полярни мирогледа. Външните събития са само косвена причина за негативното отношение към живота. Защото и в най-трудните моменти далеч не всички губят надежда.

Потапянето в блатото на песимизма често се случва сякаш от само себе си – без особено желание и усилия от страна на човека. Но по-важното е, че липсва и съпротива от негова страна. С други думи, най-висок риск да изгубят жизнелюбието си, има при хора, неспособни (и поточно – нежелаещи) да се борят с трудностите.

Разбира се, причините за зараждането на песимизма са различни. Но кои са най-разпространените?

Преди всичко редовното общуване с песимисти. Този „недъг“ е доста опасен и силно заразен. Негативната информация, която на талази се стоварва върху главите ни, също не спомага за увеличаването на редиците на оптимистите. Има и някои особености на характера, които ни дърпат към благото на песимизма. Например фиксирането върху неприятните дреболии, навикът да се прави от мухата слон, преувеличаването на опасността, неувереността в себе си, тревожността, неспособността да се абстрахираме от нерешените проблеми – всичко това води до „хроничен песимизъм“ и дори до депресия. И отново, при условие че човекът покорно се примирява със ситуацията и не се опитва да се съпротивлява.

И така, за песимисти се смятат хората, които виждат света в мрачни тонове. Някои го възприемат като черта на характера. Но в съвременната медицина това състояние носи названието „дистимия“ (т.е. неизразена, скрита депресия).

Един от най-знаменитите песимисти е бил руският писател Николай Василиевич Гогол. В много отношения неговият светоглед е продиктуван от особеностите на епохата и най-ярко се отразява в творчеството от късния му период. Но дори и в най-успешните си години на Гогол се отнася недоверчиво към литературните си успехи и ги смята за случайност. Късметът е изменчив“, обича да казва той. И главната причина за подобно отношение към живота е именно дистимията.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.