Pages Menu
Categories Menu

Едно просто правило може да повиши вашата ефективност

Изследователи от авторитетни компании установиха нещо много интересно. За ефективното управление на работните колективи действа едно старо правило


Правило, което всяка учителка на първокласници прилага. Тя слага непослушковците да седят на чиновете до прилежни ученици и умиротворява класа. Е, същото се случва и при възрастните – посредствените служители стават по-добри, когато седят до блестящи колеги.

Изводите от американското изследване са полезни на мениджърите, защото производителността на неудовлетворените работници спада, а това струва скъпо. Но и вие можете да го използвате, ако имате право да си изберете къде да седите в офиса. Близостта до колега, който има напълно различен подход към работата от вашия, може да бъде лесен и ефективен начин за повишаване на енергията, мотивацията и продуктивността ви.

Ново изследване на Harvard Business School разкрива, че мястото е от ключово значение. Настаняването на правилните типове служители един до друг води до повишаване на продуктивността с 15%. При фирма, в която работят 2000 служители, пространственият мениджмънт може да означава увеличение на печалбите с 1 млн. долара на година, твърдят изследователите.

Проучването е проведено в голяма технологична компания, която има офиси в САЩ и в Европа, точно сред 2000 служители в продължение на 2 години

Първо е анализирана индивидуалната производителност на всеки. След това е измерван нов показател, означен с термина „преливане“.

При експеримента служителите са били разделени в три категории според личните им показатели. Първата е продуктивни -работници, които показват висока ефективност, но по-ниско качество на работата. Втората са ориентираните към качеството -служители, които не са най-продуктивни, но изпипват детайлите до съвършенство. В третата категория влизат служителите, които се представят средно и като продуктивност, и като качество.

После изследователите наблюдавали как служителите от различните категории си влияят, щом бюрата им са близо. Когато
добър и посредствен служител седят един до друг, по-слабо представящият се става по-продуктивен. Резултатите на по-добрия почти не се влошават, посочва Майкъл Хаусман, един от авторите на изследването. Той подчертава, че положителните навици се преливат върху околните по-лесно от негативните.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.