Pages Menu
Categories Menu

Експерти разбраха защо мъжете умират по-често след тежък стрес

Понякога сърдечни атаки и инсулти се появяват в резултат на нервно свръхнапрежениеи стрес


Както отбелязва „Utro.RU“ , подобни епизоди често засягат мъжете. Освен това, при тях те се появяват в по-сериозна форма и често водят до смърт.

Според учените причината за такава остра реакция е, че в отговор на стреса при мъжете се получават недостатъчно разширяващи се кръвоносни съдове на молекулите на ВН4. Учените са направили изследване по примера на мъжки гризачи с хипертония и са открили намалено ниво на определени молекули в бъбречните клетки. При жените с повишено налягане нивото на молекулите е по-високо.

В същото време, когато мощен антиоксидант беше добавен към питейната вода на мъжете, концентрацията на ВН4 в бъбреците се увеличи значително и налягането се понижи. Оказва се, че е възможно да се предотврати отрицателна верижна реакция, задействана в мъжкото тяло в отговор на стреса, за да се намали рискът от сърдечно-съдови аномалии.

Мъжете по-често се предават по време на житейски ситуации. В смисъл, на тях работния стрес не им се отразява така пагубно, както на жените.

Изследването показа, че при жени, работещи повече от 45 часа седмично, рискът от развитие на диабет се увеличава с повече от 60%, съобщава РИА Новости . Известно е, че в продължение на 12 години специалистите наблюдават здравето на 7065 канадци на възраст между 35 и 74 години.

Трябва да се отбележи, че други рискови фактори (тютюнопушене, ниво на физическа активност, индекс на телесна маса) играят малка роля. Учените обясняват по този начин: дългият работен ден, допълнен от домашни задължения, провокира хроничен стрес при жените. Това увеличава риска от хормонална недостатъчност и появата на резистентност към инсулин.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.