Pages Menu
Categories Menu

Гените, които правят хората по-умни, провокират психични разстройства

Учени от Масачузетския технологичен институт и Харвардския университет откриха, че гените, свързани с добро образование носят някои опасни болести


Такива са аутизъм, анорексия и биполярно разстройство.

Това заключение беше направено от специалисти, след като проучиха гените на един милион пациенти, пише The Daily Mail.

Въпреки това, изследователите също така предполагат, че същите гени могат да предпазват от болестта на Алцхаймер. Учените анализираха геномните данни за 265 218 пациенти с психични и неврологични заболявания и 784 643 души без тези заболявания. Специалистите изучаваха връзката между психичните разстройства и 17 фактора, като годините, посветени на образованието.

Изследователите са идентифицирали генетично припокриване между хиперактивност с дефицит на вниманието разстройство (ADHD) и биполярно разстройство. И още – депресия и шизофрения. В допълнение, съществува връзка между анорексия и обсесивно-компулсивно разстройство, както и между обсесивно-компулсивно разстройство и синдром на Турет.

Неврологичните заболявания, като болестта на Паркинсон и множествената склероза, се различават повече едно от друго и от психични разстройства. Мигрена на генетично ниво е свързана с ADHD, депресия и синдром на Турет.

Генетични фактори, които увеличават риска от анорексия, аутизъм, биполярно разстройство и обсесивно-компулсивно разстройство, са свързани с дълги проучвания и добро образование. А при неврологичните проблеми, особено от болестта на Алцхаймер и инсулт, тези гени играят защитна роля.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.