Pages Menu
Categories Menu

Кой „краде“ най-много време в офиса?

Шефовете крадат най-много време в работата ви. Без да го съзнават, те ви правят по-малко ефективни


Тази седмица за пет работни дни шефът ви свика четири заседания, повечето продължиха по два часа и на тях постави десетки задачи. Всеки път след това се налагаха бързи оперативки на екипа без него, за да дообсъдите, да направите конкретни планове и да си разпределите кой какво върши. Бързи, бързи, по час и нещо.

После се събирахте да се информирате как вървят нещата, защото следващата седмица шефът свиква нови срещи, на които да обсъждате стари и нови теми. Междувременно трябваше да изчетете маса имейли от него и от колегите, в които се обобщаваше какво се е говорило, доуточняваха се подробности, задаваха се въпроси, правеха се предложения, постъпваха нареждания.

От съвещания, обсъждания и инструкции време за същинска работа почти не остана

Уж всичко това е точно заради нея, а се оказва, че трябва да зарежете едни задачи и да се заемете с други, които на началника се струват по-важни в момента. Но те и старите вас си чакат.

Ненапразно имате чувството, че работите все повече и повече, а ефективността намалява

Виновен е шефът ви. Надали ви успокоява това, но не сте служители в уникално положение.

Световно явление

Шефът ви е от породата времеядци, която толкова се е нароила, че е същинска напаст за фирмите. Това е факт от изследване на института „Макинси“ сред 1500мениджъри в цял свят.

Едва 9% от анкетираните ръководители се определят като „много доволни“ от разпределението на времето си. По-малко от половината са „донякъде доволни“. Около една трета са недоволни.

В проучването само 52% заявяват, че начинът, по който прекарват работното си време, отговаря на стратегическите приоритети на компаниите им.

Стряскащи резултати, които показват колко много шефове се возят в лодката на неефективността, коментират авторите на изследването.

Уви, началниците рядко губят само своето време. По правило те губят и времето на подчинените си. Често единственият начин да не настъпи катастрофа е служителите да полагат свръхусилия и да работят извънредно, за да си изпълнят задълженията. Защото за разлика от мързеливите шефове времеядците са активни, но несъзнаващи лошия си управленски стил. Понякога, например при проучвания като това на „Макинси“, мениджърите може да се замислят дали употребяват работните часове по най-правилния начин и да си признаят грешките. Но във всекидневието рядко се усещат. Напротив – убедени са, че всичко е заради голямото им желание да водят компаниите и екипите към успех.

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.