Pages Menu
Categories Menu

Ето какво не бива да споделяте с колегите


Колкото по-малко колегите знаят за вас, толкова по-добре

Интимните си преживявания. Мъжете умират да се хвалят пред авери със завоеванията си, жените обичат да споделят с приятелки. Колегите обаче не са компанията, с която ходите да ритате в неделя или да обикаляте магазините в мола. Ако разказвате интимни истории, ще изглеждате зле възпитани. Тези, които ви слушат, вероятно ще се почувстват неудобно.

Каквото и да споделяте, няма да направите добро впечатление. Обикновено хората си мислят, че мъжете и жените, които много се хвалят с “ бройки“ и ухажори, всъщност имат проблеми. (

  1. Отношенията в семейството. И това е тема, в която е опасно да задълбавате пред колегите. Колкото и да ви се иска да разкажете нещо добро или лошо за партньора и децата, не му е мястото в офиса. Може да предизвикате клюки.

Изключение са случаите, когато се налага да обясните на колегите защо ви се налага да отсъствате, да закъснеете за работа или да си тръгнете по-paно. Но и тогава бъде пестеливи, ограничете се само в необходимата информация.

  1. За приятелите си. Нали знаете, че светът е малък. Особено ако те работят в същия бранш като вас, с като нищо ще се окаже, че С имате колеги, които също я ги познават. От съвсем е безобиден пример, разказан като „А пък да знаете какво се случи на една моя състудентка“ и без да споменавате име, съседката ви по бюро може да се досети за кого става дума. Ще започне да разпитва, ще разпространи информацията и ще излезе, че сте клюкарствали.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.