Pages Menu
Categories Menu

Липсата на сън променя човек на генетично ниво

Липсата на сън не води само до физическо изтощение. Недоспиването влияе на някои процеси, които не са видими, но са от значение

сън
Според ново проучване, проведено в Медицинския факултет на Университета на Пенсилвания, поради липса на сън и психологически стрес се променя микро РНК-то. Тези малки некодирани РНК-молекули играят важна роля в експресията на гените. В експеримента участваха 32-ма здрави хора на възраст 27-53 години.

През първите 2 нощи на експеримента доброволците спяха в продължение на 8 часа. След това те не са спали общо 39 часа. След това спали още 2 нощи в продължение на 8-10 часа. Учените са събрали кръвни проби 6 пъти и са изследвали микро РНК-то в плазмата на участниците. Също така, доброволците няколко пъти преминаха когнитивни тестове, съобщава UPI.com.

Изследователите открили, защо и как лишаването от сън при доброволците е променило 10 микро-РНК. Освен това, поради липса на сън и психологически стрес – 18 микро-РНК.

14 микро-РНК не могат да се определят точно. Освен това 7 промени в микро-РНК-то повлияло на умствената дейност, а 10 – на резултати от тестове свързани с паметта.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.