Pages Menu
Categories Menu

Намаленото ниво на интелигентност, свързана с шизофрения

Децата, при които на четиригодишна възраст IQ-то започва да намалява интензивно, рискуват да преживеят психични разстройства като шизофрения в зряла възраст

шизофрения

Това е установено от учените от Кралския колеж в Лондон. В тяхното проучване са взели участие 4322 души. Участниците бяха проследени от 18 месеца до навършване на 20 години, съобщава Zee News.

Изследователите установяват, че при доброволците, които са преживели психотични разстройства в зряла възраст, нивото на интелигентност в ранна детска възраст е нормално. Въпреки това, на четиригодишна възраст, то започва да намалява. Това продължило през детството, юношеството и ранната млада възраст.

В резултат на това, интелигентността на тези хора е средно с 15 точки по-ниска, отколкото на техните връстници без психотични разстройства. Освен това те страдат от проблеми с работната памет, забавена скорост на обработка на информацията, нарушено внимание, възприятие и мислене. Според експертите, навременната помощ може да предотврати негативните последици.

И още по темата. Слуховите халюцинации са характерни за много психични заболявания, като шизофрения и биполярно разстройство

Понякога обаче хората чуват гласове без да са налице психични разстройства. От 5 до 15 процента от възрастните имат епизоди на слухови халюцинации в живота си, пише Business Standard.

В онлайн проучването на учени от университета в Дърам присъстваха 153 души, които са съобщили, че чуват гласове. Повечето от анкетираните страдаха от психични заболявания, но 26 нямаха проблеми с психиката. 81% от респондентите чуваха по няколко гласа. 70% от гласовете имат характеристики. 66% от участниците са имали халюцинации по време на халюцинациите, например треска или изтръпване в ръцете и краката.

Гласовете, които носят със себе си телесни усещания, често се наричат ​​брутални и жестоки. В някои случаи такива гласове са свързани с епизоди на травма. Много от гласовете карат хората, които ги чуват, да изпитват стрес, тревожност и страх, но 31% от анкетираните заявяват, че гласовете им предизвикват положителни емоции. Очевидно всеки човек, страдащ от слухови халюцинации, се нуждае от индивидуален подход.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.