Pages Menu
Categories Menu

Невролозите разкриха тайната на безсънието при възрастните хора

Не е тайна, че много възрастни хора страдат от безсъние. Университетът в Кент разбра защо с възрастта хората все по-трудно спят през нощта

безсънието
Оказа се, че застаряването на бозайниците намалява чувствителността към светлината в супрахиазматичното ядро.

Тази зона на мозъка е отговорна за генерирането на циркадианните ритми и синхронизира работата на „биологичния часовник“ на организма. Учените работят с експериментални мишки, стари (на възраст 14-18 месеца) и млади (на възраст 1-2 месеца). На животните в клетките светлинните източници бяха изгасени. В резултат при старите мишки глутаматния рецептор (NMDA рецептор) показва слаба реакция към промените в нивото на осветеност.

Тази функция не позволи на организма ефективно да рестартира системата на циркадните ритми. С течение на времето способността да се поддържат циркадсните ритми е напълно изгубено. Резултатът е нарушение на съня. Учените вярват, че това откритие ще излекува безсънието при възрастните хора.

Безсънието е много често срещан проблем сред възрастното население. Основните рискови фактори за безсъние включват стрес, упорита работа и ниски нива на активност. Американски учени откриха още една причина за безсъние. Проучването показа, че някои генетични варианти могат да влошат проблемите със съня, съобщава Медикал Нюз.

Служители на Калифорнийския университет са изучили ДНК проби от 33 000 войници. Събраните данни бяха сравнени с информацията за 500 000 възрастни, взети от британско хранилище за биоматериали. Авторите на проучването разкриха в 7 хромозома специфичен генетичен вариант, свързан с безсъние. Това беше вариант q11.22.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.