Pages Menu
Categories Menu

Как се диагностицира неврозата?

Терминът невроза обхваща разнообразие от някои нарушения на психичното здраве

 

невроза диагноза

Невроза всъщност е остаряла дума за диагноза, която не се използва за медицински цели днес. Нарушенията, които някога са били класифицирани като невроза сега са категоризирани като невротични разстройства.

Заболявания, които се считат за невроза или невротични разстройства включват пост-травматично стресово разстройство, соматични разстройства, тревожно разстройство, паническо разстройство, фобии, дисоциациативни разстройства, обсесивно-компулсивно разстройство и разстройство на адаптацията.

Заболявания, които се считат за невроза или невротични разстройства включват широк спектър от емоционални и физически симптоми или прояви. Тревожност и страх са общи симптоми на много заболявания, които се считат за невроза или невротични разстройства. Хората с нарушения, които се считат за невроза или невротични разстройства нямат налудности или халюцинации, които са симптоми на психотичните разстройства. Въпреки това, нарушения, които се смятат за невроза или невротични разстройства могат да се отразят негативно върху способността на човек да функционира ефективно в дейностите на ежедневния живот.

Осъществяване диагностиката на заболявания, които се считат за невроза или невротични разстройства започва с приемането на цялостна медицинска история, включително характерни симптоми и завършва с пълен медицински преглед и преценка на психическото здраве. Това е необходимо, за да се гарантира, че симптомите не са свързани с други условия, като хипертиреоидизъм или пролапс на митралната клапа. Оценка от психиатър често е необходима, за да се помогне при диагностицирането и лечението на заболявания, които се считат за невроза или невротично разстройство.

Лечението на неврози варира в зависимост от тежестта на състоянието, медицинската история и психическото здраве на човека, като се взимат предвид неговата възраст и начин на живот.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.