Pages Menu
Categories Menu

Приятните спомени помагат да се справите със стреса

Според психолозите от Университета на Рутгер щастливите спомени могат да намалят реакцията на стреса с 85%

стреса
Факт е, че такива спомени стимулират мозъчната система, където реагира центъра, отговорен за наградите. Те се борят със стреса по-добре от позитивната визуализация и сънища, в които виждаме щастливо бъдеще, казва The Daily Mail .

В проучването взеха участие 134 доброволци. Участниците бяха помолени да потопят ръцете си в ледена вода. Някои от тях бяха помолени да се съсредоточат върху добри спомени за 14 секунди, например за семейна почивка или пътуване до Дисниленд. Други се фокусираха върху неутрални спомени, например за това кога за последен път са ходили на кино.

Изследователите установили, че хората, които си спомнят щастливи моменти, се чувстват по-спокойни от тези, които се фокусират върху неутрални спомени. В допълнение, нивото на кортизола (стресов хормон) в тялото им се е увеличило само с 15% от нивото, регистрирано във втората група.

Сканирането на мозъка показа, че участниците, които си спомнят щастливи моменти, увеличават активността си в невронните вериги, свързани с наградата и обработката на емоциите. Специалистите отбелязват, че приятните спомени помагат само на емоционално стабилните хора. Въпреки това, те са по-склонни да намалят стреса по-ефективно, отколкото да се разсейват с други задачи и положителна визуализация.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.