Pages Menu
Categories Menu

Хората с психични заболявания се нуждаят от домашни любимци, твърдят експерти

Ако имате близки или приятели с психични заболявания, предложете им да си вземат, или направо им подарете домашни любимци

 психични заболявания

Психични заболявания, като неврози, депресия и апатия се повлияват много добре, ако пациента има домашен любимец. Това може да да бъде както рибка, птичка или коте, така и куче. Кучетата са отлични социализатори, казват ветеринарите.

В проучване, проведено от изследователите от Университета на Манчестър, са били изследвани и наблюдавани 54 доброволци в продължение на 18 години. Всички тези хора са страдали от тежки психични заболявания. В резултат на направеното проучване експертите са установили следното: домашни любимци заемат специално място в социалния кръг на 60% от участниците.

Домашните любимци осигуряват абсолютна подкрепа на доброволците, която подкрепа те не могат да получат от роднини и приятели. В допълнение, домашните любимци са изиграли важна роля по време на обостряне на симптомите на психичното заболяване. Те са разсеели участниците от симптомите и негативните преживявания. Такива преживявания, или по-скоро мисли и желания са решението за самоубийство, пренебрегване на близки и семейство и отказ от терапия.

Изследователите казват, че комуникацията с домашните любимци трябва да бъде включена в комплекса от терапевтични мерки за тези пациенти. Защото, очевидно, домашните любимци са в състояние да успокоят хората с психични проблеми и да им дадат необходимата подкрепа.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

www.stresovital.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.