Pages Menu
Categories Menu

Речта може да разкрие депресия при хората

Учените в Масачузетския технологичен институт в САЩ са разработили метод за автоматично диагностициране на депресия чрез речта на хората


Диагностичната точност на този метод за разкриване на депресия е 77%.

Депресия обикновено се диагностицира в разговори с психиатри – те включват стандартни въпроси за развитието на психични разстройства и зависимости, които се срещат в семействата на пациентите. Учени от Масачузетс излязоха с невронна мрежа с дълга краткотрайна памет и разработиха метод за автоматично диагностициране на депресията чрез устна реч.

Клиничната депресия в момента се оценява от експертите като една от най-разпространените болести в света. Според оценки на някои учени, диагностицирането в развитите страни е дори по-вероятно от обикновена настинка.

Смята се, че е лесно да се идентифицира депресията, ако тя е налична като състояние при даден човек. Това е тенденция към лошо настроение, проява на неспособността да се радваме и да се наслаждаваме на живота. Много от хората с депресия губят интерес към работата си, оплакват се от умора, проблеми със съня и апетит – повишен или липсващ. Също така се случва, че само опитен професионалист може да диагностицира депресията, тъй като често пациентите внимателно скриват наличието на този проблем.

Авторите на новия подход използват невронни мрежи, тествани върху комуникацията с пациенти с депресия и здрави хора. В резултат на това те успяват да създадат алгоритъм, който самостоятелно диагностицира депресията с точност над 70%. За да направи диагнозата въз основа на текста, са достатъчни седем копия. Диагностиката чрез аудио изисква тридесет копия.

Новият алгоритъм се фокусира върху параметрите на речта като паузи, височина на гласа, както и средното време, прекарано за произнасянето на една дума, и най-честите думи и фрази, използвани от хората.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.