Pages Menu
Categories Menu

Родителският контрол оказва негативно влияние върху поведението и ефективността на децата

Учените от Университета в Минесота установяват, че децата, които са твърде обгрижени и контролирани от родителите, имат по-голяма вероятност да имат проблеми в училище


Освен това, на тези деца им е трудно да се сприятелват с другарчетата си. Според експертите в процеса на отглеждане децата трябва да се научат да управляват емоциите и поведението си. Контролът от страна на родителите им пречи да го направят, съобщава Daily Mail.

Изследователите са следвали 422 деца в продължение на 8 години. Учените се срещнаха с доброволците, когато бяха на 2, 5 и 10 години. Специалистите наблюдаваха взаимодействието между родителите и децата. Те също така интервюираха учители и децата през 10 години. По време на наблюдението, родителите трябваше да се държат с децата по същия начин както обикновено.

Проучването показва: деца, на които родителите постоянно говореха какво да правят, по-лошо контролират емоциите си и често се държаха зле. Децата, които са били прекалено контролирани от родителите си на 2-годишна възраст, често са имали проблеми при управлението на собствените си емоции на петгодишна възраст.

Колкото по-добре детето контролира емоциите си на 5-годишна възраст, толкова по-малко има риск от проблеми с поведението, ученето и трудностите в комуникацията на 10-годишна възраст. Децата, които са имали добър контрол над импулсивните си импулси на 10-годишна възраст, са имали по-малко проблеми в емоционалната и социалната сфера на живота. Те също са се учили по-добре в училище. Учените вярват, че родителите трябва да учат децата да контролират емоциите и поведението. И няма нужда да се грижите за децата прекалено много.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.