Pages Menu
Categories Menu

Събуждането с лошо настроение може да развали целия ден

С какво настроени ще бъдем през деня зависи от това как се събуждаме сутрин


Преди важни събития много хора изпитват стрес, което се отразява на тяхното настроение. Американските изследователи разбраха, че сутрешното настроение засяга когнитивните способности на човек през целия ден. Очакванията за тежки тестове предизвикаха стрес, дори ако през деня не са се случили неприятни събития, пише The Daily Mail.

Експерти са интервюирали 240 души. Възрастта на участниците варира от 25 до 65 години. Всяка вечер и всяка сутрин доброволците бяха разпитвани за това, което очакваха на следващия ден. В рамките на две седмици участниците попълниха тестове, предназначени да оценят нивото на стреса, и изпълниха задачи, за да се оцени ефективността на паметта.

Оказа се, че сутрешните очаквания пряко зависят не само от нивото на стрес през деня, но и колко добре доброволците са успели да изпълняват задачи, свързани с паметта

Учените предлагат да се създаде приложение за смартфони, което би могло да подобри настроението на хората след събуждане. Това ще помогне да се запази здравето на хората , за да могат те да работят по-ефективно.

И още полезна информация: многобройни проучвания показват, че редовните физически упражнения имат положителен ефект върху физическото и психическото здраве. Новата работа на американски учени потвърждава това. Те вярват, че изминаването на пет километра веднъж дневно е полезно за хипокампуса (центърът в мозъка, отговорен за паметта).

Служители от университета в Канзас твърдят, че използването на пробиотици може да бъде полезно за храносмилането. Въпреки това, нивото на тревожност се намалява чрез паралелно използване на пробиотици само при гризачи, пише The Indian Express.

Учените са анализирали данните от 22 предклинични проучвания, включващи 743 животни и 14 клинични изпитвания, включващи 1527 души. Анализът показва, че значително намаление на нивото на тревожност, дължащо се на пробиотици, се наблюдава само при животни.

Експертите казват, че хората, очевидно, се нуждаят от други методи за борба с безпокойството. Но експертите отбелязват също, че са необходими допълнителни проучвания.

Между другото, по-рано, специалисти от университетите в Колумбия и Калифорния откриха мозъчните клетки, отговорни за безпокойството и страха.

Изследователите проведоха поредица от експерименти върху мишки. Установено е, че някои клетки на хипокампална (мозъчен център емоция и памет) стават активни след като гризачът се поставя в опасна ситуация, например, издигната на висока платформа, или на открито, в непозната среда. Колкото по-силна е алармата, толкова по-изразена е активността на невроните при мишките.

Да не забравяме, че травма, заболяване или хирургия правят някои области на мозъка по-чувствителни към стреса. Поради това възниква възпалителен отговор при стресови ситуации в бъдеще, което увеличава риска от лошо настроение и когнитивно увреждане.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.