Pages Menu
Categories Menu

Сънят е ключът към изучаването на чужди езици, казват педиатри

Сънят е важен за израстването и развитието на малките деца. Сънят възстановява силите на работещите хора


Сънят има много ползи. Днес ще научите за едно по-нестандартно преимущество на съня.

За децата, които са влезли в периода на изучаване на речта, сънят е критичен. Според The Daily Mail краткият сън (около 90 минути) ще помогне на малките деца да помнят по-добре думите. Проведе се експеримент, в който 24 деца (средна възраст 2 години) са научили измислени думи, които звучат като родния им език.

След това на някои деца им беше позволено да си легнат, а останалите останаха будни. След 4 и 24 часа децата бяха тествани. Оказа се, че спящите деца запомнят по-добре думите, казват служителите на университета в Аризона. Тайната, очевидно, в бързата фаза на съня, в която се осъществява укрепването на знанията и езиковото обучение.

Въпреки изобилието от изследвания, учените все още не могат да кажат какъв е смисълът на съня. Те говорят главно за възстановителната функция на съня. В частност, синаптичната връзка между клетките се възстановява, казват служители от Университета в Сидни.

Така че, по време на събуждането, активността в клетъчните връзки се увеличава. А по време на сън, напротив, всичко се връща към първоначалните показатели. Това предотвратява претоварването на връзките. Това означава, че и двата цикъла – сън и будност – са важни за стабилизирането на клетъчните връзки. Този баланс помага на човек да оцелее, казват учените.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.