Pages Menu
Categories Menu

Съвестта като пречка за собствената ни реализация

Навярно сте си спомнили не една история, когато ви се е искало да пратите по дяволите съвестта си


Например, когато тя не ви е позволила да проявите добрите си качества и да заемете длъжността, за която отдавна мечтаете. Защото за същото място кандидатства самотна майка с три деца. Или когато за пореден път отлагате среща с красива девойка, за да утешите нещастния си приятел, изоставен от любимата. Съвестта ви е спокойна, другото е без значение. Онази самотна майка вече е началник отдел, а приятелят, който е ридаел на рамото ви, вече е щастливо женен, с близнаци. Ами вие? Не сте щастливи? Значи нещо не е наред с вашата съвест…

Вече сте наясно, че „вътрешният цензор” може да бъде и полезен, и вреден. Психоаналитикът Ерих Фром разделя съвестта на хуманистична и авторитарна Хуманистичната ни помага да оставаме хора във всяка ситуация, да живеем в хармония със себе си и околните. Това е гласът на сърцето. И никога няма да съжалявате за това, че сте го послушали.

А авторитарната съвест представлява кодекс от натрапени настройки

Общество, родители, медии – всички наред ни диктуват своите правила и някои от тях дълбоко се отпечатват в съзнанието ни. Подчинявайки се на авторитарната съвест, ние действаме не по своя воля, а защото се страхуваме от наказание. Понякога в прекия смисъл, но по-често се стараем да избегнем осъждането, порицанието от страна на обществото. И това, както разбирате, съвсем не е здравословно. Авторитарната съвест ни пречи да бъдем самите себе си, пречи ни да бъдем щастливи!

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.