Pages Menu
Categories Menu

Слънчевата светлина подобрява качеството на съня

Важен фактор за качеството на съня през нощта е не само как сте прекарали деня (примерно колко сте се напрягали и ядосвали)

качеството на съня
Важно е и къде сте го прекарали, показва ново научно изследване. Ако сте виждали слънчева светлина, това ви помага да спите по-добре. Не е нужно да сте били на открито. Значение има и прозорецът в офиса.

Проф. Мохамед Бубекри и екипът му са направили проучване при две групи служители. Едните работели в сгради с много прозорци, другите – в помещения, къ-дето не прониква естествена светлина.

Учените установили, че работещите в среда, в която влиза слънце, спят средно с 46 минути по-дълго и качеството на съня им е по-добро.

Обяснението е в начина, по който функционира вътрешният биологичен часовник. През деня слънчевата светлина потиска производството на хормона мелатонин и човек не е сънлив. Организмът му се настройва за почивка и сън вечер, когато е нормално да стане тъмно. Тогава в мозъка протичат два процеса – хипоталамусът, който приема информация от ретината на окото за смяната на светлина и мрак, дава команда на епифизата, която започва да произвежда мелатонин.

При хората, които работят на изкуствена светлина или в полумрак заради компютрите, информацията от ретината е, че непрекъснато е тъмно. Това обърква биологичният часовник. Той престава да различава нормалния денонощен цикъл за работа и почивка, а резултатът е по-кратък и нездрав сън.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.