Pages Menu
Categories Menu

Следродилната депресия в майката подкопава здравето на детето й

Следродилната депресия е състояние, което често остава скрито или игнорирано от родилката и от нейните близки


Не е тайна, че следродилната депресия, чиито симптоми включват промени в настроението, умора и загуба на интерес към живота, може да повлияе неблагоприятно на процеса на образуване на връзка между майката и новороденото. Сега учените са установили, че заради следродилната депресия на майката страда и здравето на децата, съобщава The Daily Mail.

Изследването обхваща 48 майки и техните деца. По време на изследването децата са на 12 седмици. Децата са проследени до навършване на 18-годишна възраст. На 6 и 12-годишна възраст децата изпълняват задачи в лабораторията, които причиняват лек стрес. Изследователите определят нивото на кортизола (хормон на стреса) в слюнката на децата. И още, експертите оценяват експресията на симптомите на депресия при майките.

В допълнение, учените измервали дължината на теломерите при деца на възраст 18 месеца. Теломерите са защитните елементи на хромозомите, скъсяващи се с възрастта. Известно е, че поради стреса теломерите се скъсяват по-бързо. Проучването показа, че тежките симптоми на депресията на майката са свързани с повишени нива на кортизол при децата им на възраст 6 и 12 месеца. Също така, специалистите установяват, че при деца с повишени нива на кортизол теломерите на възраст от 18 месеца често са били по-къси.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.