Pages Menu
Categories Menu

Учените обясниха как точно усмивката влияе на хората!

Усмивката не винаги изразява топлина и радост. Тя може да бъде и саркастична или снизходителна


Служители от университета в Уисконсин-Мадисън са установили: физиологичният отговор на човек към усмивка зависи от посланието, което тя носи. Например, усмивката, изразяваща господство, причинява увеличаване на концентрацията на стресови хормони в човека, към когото е адресирана, пише The Indian Express .

По време на проучването студентите от мъжки пол трябвало да изпълняват импровизация пред друг студент, който е помолен да оцени представленията. Специалистите измерват сърдечната честота на доброволците (сърдечен ритъм) и нивото на кортизола (стресов хормон).

Изследването показа, че при вида на доминиращата усмивка, тълкувана отрицателно, участниците изпитват повече стрес. Нивото на кортизола се повиши и остана във високи нива дълго след изпълнението. А оценяващата усмивка на оценяващия студент защитава доброволците от стрес и възпрепятства значително повишаване нивото на стресовия хормон.

В допълнение, учените са забелязали: участниците с висока вариабилност на сърдечната честота (HRV) реагират по-силно на различни усмивки. HRV може да намалява при различни патологии, като затлъстяване, сърдечно-съдово заболяване и депресия. Така че, вероятно тези разстройства могат да затруднят разпознаването на социалните сигнали (усмивки) и да отслабят реакцията към тях.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *