Pages Menu
Categories Menu

Виртуалната реалност успешно се бори с тревожността при жените, които се опитват да забременеят

Белгийските изследователи установиха, че виртуалната реалност намалява нивото на тревожност и допринася за успеха при жени, подложени на лечение за безплодие

1.jpg


Проучването включва 100 жени на възраст между 18 и 42 години, регистрирани с фетални яйчници за оплождане ин витро, пише The Deccan Chronicle.

Участничките бяха разделени на две групи. Първата група направила подводна разходка във виртуална реалност без външен шум, а във втората група виртуалната реалност се съпровождаше от хипноза, чийто основен елемент бяха дихателните техники.

Преди и след сесията във виртуалната реалност, както и преди да напуснат болницата, жените извършиха тестове, предназначени за оценка на нивото на тревожност. Експерти не са открили статистически значими разлики между групите. И в двете групи нивото на тревожност значително намаля след сесия във виртуална реалност. След освобождаване от болницата нивото на тревожност отново намаля.

В първата група 48 от 55 жени успешно са запазили ембрионите, но само 15% от тях са имали клинична бременност след 12 седмици ултразвук. Във втората група 35 жени също успешно са запазили ембрионите. След 12 седмици клиничната бременност бе потвърдена при 23% от участничките.

Освен това, виртуалната реалност ще помага да се намали стреса на пациенти след ампутация.

Сколковските експерти представиха цифрова платформа за рехабилитация на пациенти с ръчни протези. Както съобщава Росийская Газета, механичната протеза се превръща в игрален контролер, позволяващ да се взаимодейства с реални и виртуални обекти.

Това е просто: един електронен модул е ​​прикрепен към крайната протеза, а пациентът поставя очила за виртуална реалност. Човекът е потопен в игра, в която е поканен да работи с контролния панел, да премества виртуални обекти. По този начин има обучение – пациентът се научава да използва протезата.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.