Pages Menu
Categories Menu

Децата предпочитат домашните любимци, отколкото с братята и сестрите

Служители на университета в Кеймбридж са убедени, че домашните любимци имат положителен ефект върху социалните умения и емоционалното състояние на децата


Учените са установили, че наличието на куче е свързано с най-малък брой конфликти в семейството, в сравнение с други домашни любимци, казва The Daily Mail.

Изследването обхваща деца на възраст 12 години от 77 семейства, в които живеят заедно две или повече деца, и поне едно домашно животно. Изследването показа, че децата имат по-близки отношения с домашните любимци, отколкото с братята и сестрите. Освен това участниците са по-малко в конфликт с домашните любимци.

Собствениците на кучета се оказаха най-доволни, в сравнение със собствениците на други домашни любимци. Момичетата по-често, отколкото момчетата, говореха за приятелство с домашните любимци. Според експерти децата получават необходимата подкрепа от домашните любимци. Учените добавят: за да се докаже тази връзка са необходими още изследвания.

Затова психолозите препоръчват да се купуват на децата домашни любимци.

Според проучване на американски учени, ако семейството има домашен любимец, рискът от развитие на тревожно разстройство при детето е значително намален. За целта експертите направиха анализ по примера на 643 деца на възраст 7-8 години. 50% от децата са имали домашни животни (кучета).

В резултат на това се оказа, че в групата на децата, които са имали кучета, тревожността е регистрирана само при 12%. Но в групата, в която няма домашни животни (кучета), процентът на децата с тревожност е 21%. Психолозите казват: докато децата си играят с кучето, нивото на кортизола на спада. Кортизолът е стрес хормон, между другото, който е свързан не само с появата на психически проблеми.

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.