Pages Menu
Categories Menu

Хората, живеещи в близост до гората, имат по-малка вероятност да страдат от психически проблеми

За да се предпазим от психически проблеми трябва или да прекарваме повече време сред природата, или да се преместим да живеем на село


Експертите казват, че жителите на града имат по-голям риск от психични заболявания, като депресия, тревожни разстройства и шизофрения, отколкото тези, които живеят в селските райони. Става въпрос за градския шум, замърсяването и хроничния стрес. Новото проучване, проведено в университетската клиника Хамбург-Епендорф, беше насочено само към жители на града, съобщи Zee News.

Учените са установили, че хората, живеещи в града, са имали повишена активност на амигдалата – областта на мозъка, включена в лечението на стресови ситуации и заплахи. Обаче, при доброволците, които живеят близо до гората, амигдалата действа по нормален начин. Това показва, че тази група хора се справя по-добре със стреса, отколкото тези, които живеят близо до градските паркове, водни басейни или пустошта.

Между другото, според друго проучване, проведено от персонала на университета в Ексетър, гледането на птици е полезно за психиката

Изследователите са анализирали данни на повече от 270 души. Учените са установили, че доброволците, живеещи в райони с голям брой птици, дървета и храсти, е по-малко вероятно да страдат от депресия, тревожност и стрес. А участниците, които прекарвали по-малко време на улицата обикновено, често се оплаквали от безпокойство и депресия.

И още – учени от Калифорнийския университет са установили, че дори малки откъси от документални филми и телевизионни сериали за природата може да причини на хората положителни емоции. Освен това, така се намаляват нивата на стрес, тревожност и умора, съобщава The Daily Mail.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.