Pages Menu
Categories Menu

Изследователите разбраха каква е причината за постнатална депресия

Учените от Университета Туфс откриха протеин в мозъка, който може да причини постнатална депресия, съобщава The Deccan Chronicle


От това психическо разстройство страда почти всяка пета жена, която наскоро е станала майка.

Една наскоро родила жена може да страда от безпокойство, крайна умора, невъзможност да общува с детето и мисли за самоубийство. Постнаталната депресия също е свързана с проблеми, свързани с развитието при децата, повече от веднъж. Експерти хвърлят светлина върху това разстройство, създавайки нов модел на депресия на примера на мишки.

Учените доказаха, че невроендокринната система зад физиологичния отговор на стрес (хипоталамо-хипофизната-надбъбречната система) обикновено се потиска по време и след бременността. Това ви позволява да предпазите развиващия се стрес. Обаче неизправност в системата може да предизвика постнатална депресия. В същото време, според учените, смущенията в хипоталамо-хипофизо-надбъбречната ос и специфично на мозъка протеин – KCC2 – е достатъчно, за да се появи постнатална депресия.

Има, обаче един вкусен начин да се справите с напредване и развитие на постнатална депресия.

Боровинката отдавна е приета за суперхрана. А напоследък учените откриха едно друго нейно свойство и полза за здравето. тя успешно се бори с постнаталната депресия. Боровинките съдържат аминокиселини – триптофан и тирозин. Те компенсират необходимостта от протеин, който се появява след раждането и води до намаляване на нивото на хормоните, които предизвикват добро настроение.

Учените са открили: на петия ден след раждането, ако една жена започне да приема добавки с боровинки, тогава настроението й не се влошава.

Междувременно в този момент обикновено се появява и отрицателно настроение. И когато чувството на тъга или копнеж е силно, рискът от пълна депресия се повишава четири пъти.

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.