Pages Menu
Categories Menu

Как може да разберете дали детето ви има психични проблеми?

Психични проблеми има от всякакво естество. Това не трябва да провокира страшни мисли у вас. Дори наличието на хиперактивност е психичен проблем

Психични проблеми има от всякакво естество. Това не трябва да провокира страшни мисли у вас. Дори наличието на хиперактивност е психичен проблем

Американски лекари разкриха изненадваща връзка: оказва се, че сред децата с тънък, увреден зъбен емайл, по-често се наблюдава хиперактивност. Те също имат повишен риск от психични заболявания в бъдеще. Както отбелязва „Mail.RU News“, това заключение е направено въз основа на анализа на млечните зъби на 37 деца на шест години.

Отбележете, че за първи път млечните зъби се разглеждат като фактор за прогнозиране развитието на психични проблеми. По време на проучването учените не само анализираха състоянието на зъбите на децата, но и събираха показанията на родители и учители. Учените се интересуват от поведението на децата. Оказа се, че децата, чийто зъбен емайл е тънък и склонен към увреждане, по-често имат проблеми с концентрацията и се държат агресивно.

А това очевидно е свързано с повишен риск от психични проблеми в бъдеще. Всъщност стоматологичният анализ е по-точен метод за прогнозиране на психичното здраве, отколкото семейните взаимоотношения и социалната среда (стандартни фактори за оценка). Учените обясняват всичко по следния начин: зъбите започват да се формират на етапа на вътрематочно развитие. Те отговарят на всички промени, настъпили при бременна жена, и на промени в вътрематочната среда. Мозъкът реагира по същия начин.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.