Pages Menu
Categories Menu

Лекият стрес може да е полезен за здравето

Многобройни проучвания показват, че стресът подкопава здравето


Сега, служители на Северозападния университет са открили: лекият стрес защитава стареенето на клетките и намалява риска от редица заболявания.

Според много проучвания и изследвания всекидневният стрес е тясно свързан с хипертония, инсулт, сърдечни заболявания и други проблеми. Сега специалистите от университета в Северозападния университет установиха, че лекият стрес предпазва застаряващите клетки и намалява риска от редица заболявания, казва Zee News.

Изследователите са изследвали около 22 000 гена от червея Caenorhabditis elegans. Специалистите са установили, че сигналите от митохондриите („клетъчни електроцентрали“) в състояние на лек стрес предотвратяват свързаното с възрастта увреждане на протеостазата. Това е набор от механизми, които осигуряват качествен контрол на клетъчните протеини.

Протеостазната недостатъчност може да доведе до натрупване на увредени протеини, характерни за невродегенеративни заболявания като болестта на Алцхаймер, хорея и Паркинсон. Така че, очевидно, лекият стрес намалява вероятността от развитие на тези заболявания.

Смята се, че стресът налага на хората да търсят потенциални заплахи. Въпреки това изследователи от Нюйоркския университет казват: това не винаги е така. В състояние на стрес, отделяме по-малко внимание на промените в околната среда. В резултат на това рискът от игнориране на нови заплахи се увеличава. Също така, гъвкавостта на отговорите на заплахите намалява, съобщават The Hindustan Times .

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.