Pages Menu
Categories Menu

Откритие: жените страдат от сезонна депресия по-често от мъжете

Има ли сезонна депресия и какво влияе оказва тя на хората? Някои казват, че има, а други, че това е само мит

Служители на университета в Глазгоу анализираха данните на повече от 150 000 души на средна възраст. Специалистите се интересуват от симптоми на депресия, лошо настроение, напрежение и умора. Също така, изследователите проучиха връзката между симптомите на депресия и продължителността на дневната светлина и средната температура на въздуха.

Учените са идентифицирали сезонни промени в настроението при жените, но не и при мъжете. Изследването показа, че жените често имат симптоми на депресия през зимата. Един кратък ден на светлина и студ увеличава нивото на депресия при дамите, пише The Daily Mail.

Освен това дългия светъл ден през лятото е тясно свързан с умората при жените. Изследователите са взели предвид факторите, които биха могли да повлияят на резултатите, като тютюнопушене и нивото на физическата активност. Специалистите подчертават, че са необходими по-нататъшни изследвания, за да може данните, които са изнесени, да имат по-голяма тежест.

От друга страна, има твърдения, според които сезонната депресия не съществува.

През зимата много хора свързват лошото си настроение със сезонно афективно разстройство. Смята се, че депресията се развива поради студ, сняг и липса на слънчева светлина. Учените от Университета в Оубърн обаче установиха, че промените в атмосферния въздух не оказват влияние върху нивото на депресия. Сезонното афективно разстройство е само мит, пише The Daily Mail .

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.