Pages Menu
Categories Menu

Откритие: мъжете оказват особено влияние върху нивата на стрес при жените

Както показва проучването на Университета на Британска Колумбия, миризмата на партньора може да намали нивото на стрес при жените, съобщава РИА Новости


В проучването учените анализираха състоянието на 96 двойки. Мъжете получиха чиста риза, която трябваше да се носи 24 часа. Дезодорант или всякакви домакински химикали е било забранено да се използва.

Също така, мъжете доброволци се въздържали от тютюнопушене и храна със силна миризма или вкус. Един ден по-късно ризите се събират, а жените доброволци бяха помолени да преценят миризмата на ризите. Беше необходимо да се оцени миризмата на дрехите на непознатите и на партньора. Освен това за жени беше организиран стрес тест. Интервюто беше симулирано при навлизането на работното място и бяха дадени математически задачи за решение.

Освен това участниците в проучването разказват за настроението си и дават проби от слюнка за оценка на нивото на кортизола (стресов хормон). В резултат на това е установено, че жените, които миришат ризата на партньора си, се чувстват по-малко стресирани и имат по-ниско ниво на кортизол, отколкото жените, които миришат ризата на непознати мъже.

Според учените, еволюционните закони действат по този начин. Хората всъщност се страхуват от непознати. И е възможно миризмата на непознат мъж сама по себе си да причини стресова реакция при жените, което да увеличи нивото на кортизола.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.