Pages Menu
Categories Menu

Пробиотиците не облекчават безпокойството, установиха изследователите

Според предишни проучвания пробиотиците успешно се борят с тревожността и безпокойството


Служители от университета в Канзас твърдят, че използването на пробиотици може да бъде полезно за храносмилането. Въпреки това, нивото на тревожност се намалява чрез паралелно използване на пробиотици само при гризачи, пише The Indian Express.

Учените са анализирали данните от 22 предклинични проучвания, включващи 743 животни и 14 клинични изпитвания, включващи 1527 души. Анализът показва, че значително намаление на нивото на тревожност, дължащо се на пробиотици, се наблюдава само при животни.

Експертите казват, че хората, очевидно, се нуждаят от други методи за борба с безпокойството. Но експертите отбелязват също, че са необходими допълнителни проучвания.

Между другото, по-рано, специалисти от университетите в Колумбия и Калифорния откриха мозъчните клетки, отговорни за безпокойството и страха.

Изследователите проведоха поредица от експерименти върху мишки. Установено е, че някои клетки на хипокампална (мозъчен център емоция и памет) стават активни след като гризачът се поставя в опасна ситуация, например, издигната на висока платформа, или на открито, в непозната среда. Колкото по-силна е алармата, толкова по-изразена е активността на невроните при мишките.

Да не забравяме, че травма, заболяване или хирургия правят някои области на мозъка по-чувствителни към стреса. Поради това възниква възпалителен отговор при стресови ситуации в бъдеще, което увеличава риска от лошо настроение и когнитивно увреждане.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.