Pages Menu
Categories Menu

Проблемите в сексуалната сфера се появяват след сърдечен удар по-често, отколкото при депресия

Известно е, че състоянието на депресия е много разпространена сред хората, които са претърпели инфаркт. И това не е странно, поради сериозността на сърдечните проблеми


Изследователи от Медицинското училище в Йейл и Университета в Чикаго откриват, че сексуалните дисфункции са по-чести от състоянието на депресия. Жените, които са претърпели сърдечен удар са изложени на особен риск. Проучването включва 2802 пациенти от американски болници (средна възраст 49 години). 67,4% са жени, пише The Hindustan Times.

59% от жените и 46% от мъжете се оплакват от проблеми в сексуалната сфера през годината след като са претърпели сърдечен удар. Изследването показа, че пациентите бързо започнали да правят секс отново, ако лекарите им са говорили за сексуалното здраве след сърдечен удар. По-малко вероятно е жените да получат консултации по този въпрос.

Между другото, според друго неотдавнашно проучване лекарите дават на жените с сърдечен удар погрешна диагноза 50% по-често от мъжете. Изглежда, че според специалистите само мъже на средна възраст с наднормено тегло стават жертви на сърдечен удар. Изследователите отбелязват, че в случай на неправилна диагноза вероятността от смърт при човек със сърдечен удар се увеличава с 70%.

Трябва да се знае още, че неправилният секс може да доведе до инфаркт

Сексът се счита за полезно за здравето упражненив, но може да има и противоположен ефект, ако не е редовен, предупреждават учените. Хората, които не са склонни към стабилна физическа активност, след остър приток на такива занимания (включително по време на секс) могат да увеличат риска от сърдечно-съдови заболявания, да предизвика инфаркт и дори сърдечен арест, пише The Telegraph.

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.