Pages Menu
Categories Menu

Самотата събужда творчеството у хората, показа проучване

Самотата е колкото вредна, толкова и полезна. Единствено важно е как я оползотворяваме


Оказва се, че доброволната социална изолация помага да се разкрие творческия потенциал у даден човек. Това заключение беше направено от специалисти от университета в Бъфало. Те са анализирали данните от интервютата на 295 доброволци. Изследователите оценяват причините за социалното изключване, нивата на творчество, депресията, агресията и редица други параметри.

Според учените някои хора обичат да прекарват времето сами. Самите те не са инициаторите на социалното взаимодействие, но те не избягват контакти с връстниците, които са привлечени от тях. Тази социална изолация е свързана с творчеството, съобщава The Deccan Chronicle. Или иначе казано – това е творческа изолация.

Изследователите са установили, че срамежливите хора и тези, които са склонни да избягват самотата, имат по-ниско ниво на творчество. В допълнение, срамежливите доброволци са по-чувствителни към безпокойството.

Но, от друга страна трябва да се има и нещо друго предвид. Една истина, която е известна от много време насам.

Оказва се, че при творческите хора качеството на съня често се влошава и намалява. Въпреки това, някои творчески хора спят много. Това е открито от изследователи от университета в Хайфа. Експертите проучили как визуалната и словесната креативност оказват влияние върху качеството, режима и продължителността на съня, съобщава The Hindustan Times.

Според учените, при визуалното и словесно творчество участват различни мозъчни механизми. Изследването показа, че моделите на сън при хора, занимаващи се с различни видове творчество, се различават. Така че, визуалното творчество е свързано с нарушения на съня, които имат отрицателно въздействие върху ежедневния живот на хората.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.