Pages Menu
Categories Menu

Стресът е опасен за хората на средна възраст

Тексаският университет идентифицира връзката между високите нива на хормона на стреса – кортизол – и увреждането на паметта при хора на средна възраст

средна възраст
Според Vesti.RU , ако на възраст 40-50 години човек преживее продължителен стрес, когнитивните му способности, паметта и визуалното възприятие ще отслабнат.

Проведен е експеримент с участието на повече от 2000 души без признаци на деменция. Те бяха разделени на три групи в зависимост от концентрацията на кортизол в кръвта и бяха помолени да преминат тестове за когнитивни способности и памет. В резултат на това имало хора с по-високи нива на кортизол. За разлика от останалите, които се справили по-добре с тестовете.

Освен това жените, участващи в проучването, отбелязват намаление на обема на мозъка. Мъжете не са имали този проблем. Въпреки това, експертите не могат да кажат дали стресът е довел до тези промени, или е следствие от тях.

Хората на средна възраст трябва да знаят и още нещо, което е важно за тяхното здраве

Изследване на учени от университета „Дюк“ и университета „Колумбия“ беше посетено от 2400 души, страдащи от ангина. Експертите многократно оценяват нивото на оптимизъм на доброволците за в бъдеще. Изследователите установили, че оптимистите с 30% по-малко е вероятно да се нуждаят от стационарно лечение почти две години по-късно, съобщава Daily Mail.

Участниците с най-оптимистично отношение изискват хоспитализация 40% по-рядко от доброволците, които не са оптимисти. Това се дължи отчасти на факта, че оптимистите първоначално са имали по-добро здравословно състояние.

Предишни проучвания показват, че оптимизмът е в състояние да устои на рак, инсулт, респираторни заболявания и инфекции. Може би фактът, че настроението на човека засяга хормоните. Например оптимизмът намалява нивата на стресови хормони, като адреналин и кортизол. И това, от своя страна, има положителен ефект върху здравето.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.