Pages Menu
Categories Menu

Стресът на бащата може да засегне децата му

Стресът, който изпитва бащата, може да бъде предаден и да засегне децата му


Ново проучване, проведено в университета в Пенсилвания, установи, че децата на мъжете, които са били изложени на стрес, могат да бъдат по-малко устойчиви на стрес и по-податливи на пост-травматично стресово разстройство. Учените казват, че стресът може да повлияе на процеса на образуване на сперматозоиди, казва Deccan Chronicle .

От такива бащи по-малко ефективен хормонален отговор на стрес може да бъде предаден на децата. Това, от своя страна, се свързва с разстройства като пост-травматично стресово разстройство и аутизъм. Както е известно, в състояние на стрес три хормона се произвеждат активно – адреналин, кортизол и норепинефрин. Има реакция на борба или полет.

В хода на изследването учените моделирали лек стрес в клетките на мишките. Клетките бяха изложени на хормона кортикостерон. Според експерти, на същото място, където спермата узрява, везикули с микро РНК се освобождават. Свързвайки се с сперматозоидите, микро РНК могат да променят своя състав и следователно генетична информация, предадена на потомството.

Изследователите установяват, че дори лекият стрес имаш отрицателни последици. Децата могат да получат повишена хормонална чувствителност към стрес. В допълнение, изследователите установиха, че хормоналните ефекти на стреса в продължение на 4 седмици върху мъжки мишки са продължили няколко седмици.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.