Pages Menu
Categories Menu

Стресовите разстройства увеличават риска от аритмия

Учени от училището по медицина в Йейл откриват връзка между пост-травматичното стресово разстройство (ПТСР) и предсърдното мъждене

аритмия
Това нарушение на сърдечната честота увеличава вероятността от инсулт. Експерти смятат, че ранното откриване и лечението на ПТСР ще намали риска от аритмия, пише UPI.com.

Изследователите са анализирали данните на повече от един милион ветерани. По време на проучването участниците не страдат от аритмия. Доброволците са изследвани средно за около 5 години. През това време 2500 участници са диагностицирани с предсърдно мъждене. Експертите са взели предвид факторите, които биха могли да повлияят на резултатите. Учените отбелязват: разкритата връзка не е причина и ефект.

По-рано персоналът в Университета по мениджмънт Махариши е установил, че 20 минути медитация 2 пъти на ден е достатъчно, за да се облекчат симптомите на ПТСР при възрастните хора. При 87% от участниците е наблюдавано клинично значимо намаляване на тежестта на симптомите. 80% успяха да се отърват от разстройството напълно.

И докато по-възрастните страдат от преживяната война, или военни действия изобщо, то стресът при младите възниква на съвсем различно ниво.

Предишни проучвания показват, че смартфоните имат отрицателно въздействие върху здравето, социалните отношения и образованието. Специалистите от Университета в Будапеща установиха, че без мобилен телефон много млади хора имат симптоми, подобни на тези на посттравматичното стресово разстройство (ПТСР), съобщава от Zee News.

Изследването показа, че при участниците, които са останали без телефон, сърцето реагира по същия начин, както при хората, страдащи от ПТСР. Освен това всеки трети доброволец, излязъл без телефон, започна да изпитва срам. Това поведение показва стрес. Интересно е, че ако имат друг мобилен телефон, макар и не смарт, това малко успокоява доброволците.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.