Pages Menu
Categories Menu

Уроци по изкуства и настолни игри ще помогнат за подобряване на сексуалния живот

Университетът в Бейлор съветва хора, които са в романтична връзка, често играят заедно настолни игри и да посещават класове по рисуване

Университетът в Бейлор съветва хора, които са в романтична връзка, често играят заедно настолни игри и да посещават класове по рисуване

Беше проведен експеримент, при който 20 двойки бяха разделени на случаен принцип по групи.

Първата група играе настолни игри (карти, шах, монополи, игри с думи и др.). Втората група и третата група рисуваха в студио. Те трябваше да нарисуват плаж. В същото време двойките не са били изрично задължени да си взаимодействат. Междувременно учените измерват нивото на окситоцин („хормонът на любовта“) преди и след експеримента. Проведено е и проучване, което показва степента на взаимодействие между партньорите.

Оказа се, че като цяло съвместните дейности стимулират производството на окситоцин. Същият хормон се освобождава по време на секс. Освен това хората взаимодействаха по-активно, тъй като съвместните дейности (игри) стимулираха комуникацията. Вярно е, че художниците показват повече физически контакти от тези, които играят настолни игри.

В допълнение, рисуващите мъже имат 2-2.5 пъти повече окситоцин от останалите. От гледна точка на производството на окситоцин, жените от групата, които играят, ги следваха. По-специално: доброволците получиха повече окситоцин в новата среда. Следователно, има смисъл да прекарват времето си извън дома по-често.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.