Pages Menu
Categories Menu

Виртуалната реалност ще помогне да се преодолеят безпокойството и параноята

Параноята и безпокойството могат да бъдат повлияни от виртуалната реалност. Това значително ще подобри състоянието на хората, които страдат от тези заболявания

Учени от свободния университет в Амстердам проведоха проучване, включващо 116 души с психични разстройства от Холандия. Експертите оцениха ефективността на виртуалната реалност в борбата с трудностите в обществения живот, свързани с параноята и безпокойство, съобщава The Deccan Chronicle.

До 90% от хората с психични разстройства имат параноични мисли, които ги карат да видят заплаха, където няма такива. Поради това те избягват публични места, контакти с хора и прекарват много време сами. Когнитивно-поведенческата психотерапия намалява нивото на тревожност при такива пациенти, но е почти безсилна срещу параноята.

Участниците в проучването бяха разделени на две групи от по 58 души. Първата група получи стандартно лечение, което включваше употребата на антипсихотици и редовно консултиране с психиатър. Втората група претърпя стандартно лечение и практикува във виртуална реалност в продължение на 8-12 седмици.

На доброволците от втората група бяха назначени 16 сесии за един час във виртуална реалност. По време на сесиите участниците се натъкнаха на социални ситуации, предизвикващи страх и параноя (на улицата, в автобус, в кафене и в супермаркет). Доброволците се научиха да следват чувствата си и да се справят с тях.

Изследователите оценяват характеристиките на социалния живот на участниците в началото на проучването, както, и 3 и 6 месеца по-късно. Терапията, използваща виртуална реалност, не се отрази на времето, което доброволците прекарват с други хора. Тя обаче оказва влияние върху качеството на социалното взаимодействие. По-специално, нивата на параноя, тревожност и отбранително поведение в социалните ситуации са намалели.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.